Leo behöver en familj som har tid att uppfostra honom.

Leo behöver en familj som har tid att uppfostra honom. Foto: Länsstyrelsen

Leo söker ett hem

Kan du erbjuda blandrasvalpen en stabil tillvaro?

ÖSTERGÖTLAND.

Länsstyrelsen söker ett hem till den pigga och glada blandrasvalpen Leo, sju månader. Drömboendet? En barnfamilj.

Av
Lotta Hofström

Annica Tunholm är handläggare på Länsveterinärenheten i Östergötland.

Vem är Leo, och varför söker han ett hem?

– Vi har beslutat att han ska omhändertas för att förra ägaren inte riktigt förmår att ta hand om honom. Han är runt sju månader. Vi har inget födelsedatum.

Länsstyrelsen föreslår en summa på 3000-3500 kronor för att ta hand om Leo, varför då?

– Vi vill inte ge bort honom, utan vi tycker att man ska betala något när man skaffar en hund. Men vi är också skyldiga till att göra ett sådant här ärende så ekonomiskt bra som möjligt. Det är i slutändan djurägaren som kommer att få stå för kostnaderna för hundstall, veterinärbesiktning och transporter med mera.

Leo behöver en stabil familj där han kan få trygghet, fostran och aktivitet. Vad är ett drömboende för Leo?

– Vi har ju fått information om att han under en kort period var hos en barnfamilj och det fungerade väldigt bra där. Det kan vara en ensamstående person också men Leo gillar när det är lite liv och rörelse – han är lite livlig själv. Han är lite ouppfostrad så man behöver kunskap om att uppfostra och tid att lägga ned.

"Vi har beslutat att han ska omhändertas"

Enligt Länsstyrelsen är Leo inte aggressiv mot andra hundar. Däremot kan han vara lite "väl intensiv" i sin kontakt. Leo är chipmärkt och veterinärbesiktigad utan anmärkning. Nu önskar Länsstyrelsen att personer som är intresserade av Leo ska skicka en beskrivning av sin familj ihop med kontaktuppgifter till veterinar.lansstyrelsen@ostergotland.se.

Om ingen familj vill ha Leo, vad händer med honom då?

– Det är oerhört ovanligt att vi inte kan lösa ett hem och måste avliva. Jag kan inte se att vi inte kan hitta ett hem till honom!

Publicerad 20 August 2019 15:11