Hinderbanan kommer att ligga intill parkeringen vid Råssnäs friluftsområde.

Hinderbanan kommer att ligga intill parkeringen vid Råssnäs friluftsområde. Foto: Carolina Fransson

Hinderbana byggs på Råssnäs

Lättare och svårade del intill varandra

MOTALA. En hinderbana håller just nu på att byggas på Råssnäs friluftsområde. Den ska bestå av 16 enheter på en 85 meter lång och sju meter bred linje.

Av
Carolina Fransson

Banan kommer att byggas i två paralella spår. Den ena sidan är lättare och den andra mer utmanande. Enligt Helena Vass, driftutvecklare inom Motala kommun, är den anpassad för vuxna och barn från åtta års ålder.

– Det blir olika slags hinder, alltifrån armgång till hinder som man ska klättra över. Två banor kommer att gå längs med varandra så att man som barn och vuxen till exempel ska kunna utmana varandra, säger hon.

Hinderbanan kommer att bestå av många olika slags hinder.

Hinderbanan kommer att bestå av många olika slags hinder. Foto: Carolina Fransson

Hinderbanan är en ny produkt som Motala kommun fått möjlighet att testa. När den är klar kommer besiktigningsorganet Tüv att kontrollera att den är säker.

Banan kommer att ligga intill parkeringen vid Råssnäs friluftsområde. Flera verksamheter inom kommunen, bland annat verksamhetsområde Fritid samt Drift och anläggning, har varit engagerade i placeringen av hinderbanan.

Banan håller på att byggas för fullt. Vecka 38 beräknas den stå klar.

Banan håller på att byggas för fullt. Vecka 38 beräknas den stå klar. Foto: Carolina Fransson

–Vi placerar den här på Råssnäs då den passar in i den här miljön med tanke på friluftslivet som finns här och att vi har ett fint vackert promenadstråk här, säger Helena Vass.

Banan beräknas att stå klar för invigning vecka 38.

Publicerad 22 August 2019 10:10