V och M ställer kritiska frågor till den politiska majoriteten om chefsrekrytering.

V och M ställer kritiska frågor till den politiska majoriteten om chefsrekrytering. Foto: Pernilla Alsén

V och M ifrågasätter chefsrekrytering

Vill ha svar om misslyckad rekrytering av socialchef

MJÖLBY.

Gruppledarna Franco Sincic (V) och Lars-Åke Pettersson (M) ifrågasätter hur Mjölby kommun rekryterar chefer, enligt Östgöta-Correspondenten. De vill ha svar av kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby (S) om den misslyckade rekryteringen av ny socialchef.

Av
Lotta Hofström

Det har varit flera avgångsuppgörelser med chefer i omsorgsförvaltningen i Mjölby kommun.

– Det har varit lite väl många utköp av chefer på senaste tiden, inte minst inom socialförvaltningen, säger Franco Sincic (V) till tidningen.

I augusti gick Mjölby kommuns nya socialchef Joachim Samuelsson hem med sju månadslöner, cirka 600 000 kronor som engångsbelopp, efter fem månaders arbete.

– Det är väldigt viktigt för mig som politiker och ordförande i nämnden att politiken och förvaltningschefen har samma bild av uppdraget. Där har vi inte varit överens, sade Anna Johansson (S) i Corren då.

– Jag vill inte säga att vi haft en konflikt. I bland kan man hamna i den situationen att man har olika uppfattning, men i övrigt har jag inte några kommentarer, sade Joachim Samuelsson till tidningen.

I december 2018 slutade Joachim Samuelsson som socialchef i Kinda kommun efter fyra år.

Burenby har hittills svarat att kommunen gör ändringar när det gäller urval av kandidater, egna referenser och fler intervjuer – och enligt tidningen kommer rekryteringsfirman Unik Resurs inte att ta betalt för en ny rekrytering av jobbet som socialchef.

Publicerad 02 September 2019 13:43