Glada spelare efter ett av flera amerikanska mål på svensk mark.

Glada spelare efter ett av flera amerikanska mål på svensk mark. Foto: Tobias Josefsson

VM-aktuellt landslag i Motala

Tredje gången som det amerikanska landslaget i innebandy VM-laddar i Motala

MOTALA.

Det är inte varje dag som ett amerikanskt landslag besöker Motala, men inom innebandyn har det blivit ett återkommande fenomen. Under den gångna helgen samlades nämligen den amerikanska VM-truppen än en gång vid Vättern för matcher, träning och uppladdning inför mästerskapet.

Av
Tobias Josefsson

– Det här blev jättebra, utbrister Ann Lövgren som är Team Manager för det amerikanska innebandylandslaget och till vardags engagerad i Solfjäderstaden.

Lagkaptenen Michelle Linhart var en av de mer framträdande spelarna.

Lagkaptenen Michelle Linhart var en av de mer framträdande spelarna. Foto: Tobias Josefsson

Ann har en personlig historik i USA och har även en dotter som är landslagsaktuell.

– Det är mycket skönare att vara manager än att vara tränare, som jag var tidigare. Jag sköter nu alla papper, bokar allting och samordnar saker, förklarar hon.

Ann är också involverad som landslagssponsor i form av Mallbodens café och vandrarhem, där spelarna som vanligt bodde under vistelsen i Motala. Detta var tredje gången som det amerikanska landslaget laddade upp just på detta sätt inför det kommande VM-kvalet i den växande, unga sporten innebandy.

Målvakten Kate MacBean trivdes på golvet i Motala sporthall.

Målvakten Kate MacBean trivdes på golvet i Motala sporthall. Foto: Tobias Josefsson

I ett relativt nytt landslag som USA, elfterankat i världen, bor deltagarna i många olika länder och det är en stor åldersskillnad.

– Vissa har kommit tillbaka till laget efter att ha fött barn och det finns flera som har varit med länge. Fem-sex tjejer åt andra hållet kommer dessutom att spela junior-VM, berättar Ann som nu fortsätter uppladdningen med laget inför VM i Schweiz i december.

Publicerad 02 September 2019 08:58