Genrebild.

Genrebild. Foto: Adobe Stock

Byggen drabbade av stöldvåg

Polisen misstänker utländsk liga

ÖSTERGÖTLAND.

Under den senaste veckan har polisen fått in tio anmälningar om stölder på byggarbetsplatser i Östergötland. Nu rapporterar SVT att tre personer är anhållna misstänkta för brott.

Av
Lotta Hofström

"Ofta är det verktyg som tillgrips, ofta till höga värden som ligger relativt oövervakade i containrar. Sex av de nio stölderna den senaste veckan har skett genom att man klippt upp staket till byggarbetsplatser, och sedan tömt hela containrar på verktyg. Vart verktygen sedan tar vägen är oklart, men man vet att åtminstone en del av dem förs utomlands", skrev polisen på sin hemsida i tisdags, dagen före den tionde stölden.

På tisdagskvällen blev tre män i 20-årsåldern anhållna misstänkta för en stöld ur en byggcontainer i Oskarshamn. Polisen tror att det kan röra sig om en utländsk liga, skriver SVT Nyheter.

Drabbad?

Drabbas din byggarbetsplats av verktygsstölder: låt brottsplatsen vara och ring polis på 114 14 så att vi kan komma dit och genomföra en brottsplatsundersökning. Det finns också speciella larmanordningar man kan installera i containrar, det är också bra att märka alla verktyg med exempelvis märk-DNA eller på annat sätt. Då blir det lättare att identifiera verktygen om de hittas.

Källa: Polisen

Publicerad 04 September 2019 12:45