Skytte, fotboll med Thomas Ravelli, rally och cykel med mera kommer att finnas som prova-på under Lions Club Skänninges aktivitetsdag. Bilden är ett montage.

Skytte, fotboll med Thomas Ravelli, rally och cykel med mera kommer att finnas som prova-på under Lions Club Skänninges aktivitetsdag. Bilden är ett montage. Foto: Adobe Stock

Här får unga prova på – gratis

Testa 30 fritidsaktiviteter och möt Thomas Ravelli

SKÄNNINGE.

Lions Club arrangerar ett helt nytt event – en aktivitetsdag i Idrottsparken och Trojenborgsskolan. "Det är gratis för alla barn och unga", säger Håkan Lidebjer.

Av
Lotta Hofström

Han är kommittéansvarig i Lions Club Skänninge som för första gången arrangerar en aktivitetsdag. Syftet är att tillgängliggöra olika fritidsaktiviteter för unga.

– Det var någon i klubben som kläckte idén och då vände vi oss till Lions syfte, där vi genom aktiva insatser ska bidra till en poisitv samhällsutveckling. Vi vill försöka att engagera ungdomarna lite mer. Visa att det finns mer att pyssla med på sin fritid, säger Håkan Lidebjer.

"Vi vill försöka att engagera ungdomarna lite mer. Visa att det finns mer att pyssla med på sin fritid", säger Håkan Lidebjer från Lions. Foto: Lions Club Skänninge

Lions har bjudit in samtliga skolklasser i i hela Mjölby kommun.

– Det är inte bara en dag för unga i Skänninge, utan för alla i hela kommunen. Här kommer finnas ett trettiotal föreningar från Mjölby, Mantorp, Mjölby, Väderstad och Boxholm och de betalar inget för att stå, säger Lidebjer.

Han och 40 andra Lions-medlemmar kommer att vara på plats under aktivitetsdagen som äger rum den 15 september mellan 10 och 15. Det är för första gången som Lions Club Skänninge gör ett lokalt event där de inte avser samla in pengar till sin välgörande verksamhet. Dagen finansieras med medel från centrala Lionscluben, Mjölby kommun, huvudsponsorn Bostadsbolaget i Mjölby samt Skänninge Idrottsklubb.

Unga kommer att kunna testa på motorsport, armbrytning, friidrott, skidskytte, cykel med mera.

– Vi är stolta över bredden på aktiviteterna. Men det vi inte fått hit är en ryttarklubb. Däremot kommer travskolan i Mantorp hit, säger han. Och så har vi några så kallade minibilar som barn kan köra med. De får man åka helt gratis, och så kan man få åka i rallybil!

Håkan Lidebjer är kommittéansvarig i Lions Club Skänninge. Här på klubbens servering under Skänninge Marken 2019.

Håkan Lidebjer är kommittéansvarig i Lions Club Skänninge. Här på klubbens servering under Skänninge Marken 2019. Foto: Lotta Hofström

Transport mellan aktiviteterna kommer att vara i form av ett tufftuff-tåg. Också handikapptransport kommer att finnas. Grillad hamburgare kommer att erbjudas för självkostnadspris.

Dessutom ska fotbollstjärnan Thomas Ravelli vara på plats i egen hög person.

– Småkidsen får tävla med att skjuta straffar på Ravelli. Gamla SIK-are har bidragit med en summa för att få hit Ravelli. SIK-veteranerna kommer också att arbeta under dagen, säger Lidebjer.

– Kan vi fånga in en eller två ungdomar i ett tidigt skede, att hitta på något mer meningsfullt än att till exempel slå sönder busskurer, så har vi vunnit massor. Jag är stolt över att Lions Club hittar på något nytt och gör något för barn och ungdomar – de är framtiden för oss!

Publicerad 04 September 2019 10:55