Genrebild. Bilden är ett montage.

Genrebild. Bilden är ett montage. Foto: Adobe Stock

Partybelysning ledde till utrymning

Misstänkt föremål på Liu-campus var ofarligt

LINKÖPING.

Delar av Campus Valla på Linköpings universitetsområde utrymdes vid lunchtid på torsdagen. Orsaken var ett misstänkt föremål som visade sig vara en blinkande dioder som använts på fest.

Av
Lotta Hofström

Det var strax efter klockan 12 på torsdagen som ett misstänkt föremål upptäcktes i en brevlåda i Kårallen, skriver Linköpings universitet på sin hemsida. Snart utrymdes Kårallen och delar av C-huset.

Polis och räddningstjänst kom till Linköpings universitet och nationella bombstyrkan tillkallades. Föremålet som ledde till avspärrningarna var en blinkande dioder som hängde ut från en brevlåda, enligt polisen.

Strax efter 14 upphävdes utrymningen sedan polisen gjort bedömningen att dioden var ofarlig.

Genrebild.

Genrebild. Foto: Adobe Stock

"I brevlådan fanns en helt ofarlig blinkande dioder som ha funnits i stort antal i samband med festligheter på universitetsområdet tidigare i veckan. Ärendet kom till sin lösning så pass snabbt med anledning av att en person kontaktade polisen efter att ha läst om polisens beskrivning av föremålet i media", står att läsa på polisens hemsida.

Partyprissen som slängt dioden ska enligt polisen ha misstagit brevlådan för ett kärl för skräp. "Han berättade att han slängt en dioder i vad han trodde var en papperskorg", skriver polisen.

Efter händelsen finns ingen misstanke om brott.

Det är andra gången på kort tid som byggnader på Linköpings universitet utryms. Den 23 augusti utrymdes samtliga campus på universitetet efter att affischer runt om på skolområdet uppfattades som hotfulla. På affischerna fanns en hashtagg som ledde till ett Instagram-konto med ett videoklipp där en man i 25-årsåldern indirekt hotade att skada människor på universitetet. "Jag kommer ha en låda med mig så att det ser ut som jag har en bomb", sade mannen i filmklippet.

Publicerad 12 September 2019 14:55