I Vadstena kommer det snart att finnas fyra platser att låna böcker på utöver huvudbiblioteket.

I Vadstena kommer det snart att finnas fyra platser att låna böcker på utöver huvudbiblioteket. Foto: Carolina Fransson

Vadstena bibliotek öppnar minifilialer

"Det ska vara enkelt att komma åt böckerna"

VADSTENA. Vadstena bibliotek öppnar tre minifilialer på stan. Bibliotekets lådcykel kommer också att vara mer synlig på gator och torg. På detta sätt vill biblioteket göra läsning mer tillgängligt.

Av
Carolina Fransson

– Läsning och kunskap är viktigt. Det ska vara enkelt att komma åt böckerna när man är lässugen och det är därför vi nu öppnar upp dessa mini-bibliotek, säger Kultur- och fritidschef Maria Jönsson i en kommentar på Vadstena kommuns hemsida.

Sedan tidigare har man kunnat låna böcker på huvudbiblioteket och på filialen i Borghamn. I och med de tre nya minifilialerna kan man nu även låna böcker på Kulturskolan, simhallen och Fritidscentrum. Minifilialerna kommer att ha böcker från ett brett sortiment, men också böcker som är kopplade till den verksamhet som finns på respektive plats. Exempelvis kommer Kulturskolan ha böcker inom musik, dans, bildkonst och arkitektur. De två övriga kommer att ha böcker inom träning, hälsa, kost och ledarskap respektive böcker inom ungdomslitteratur. Böckerna kommer att bytas ut efter låntagarnas behov.

Publicerad 12 September 2019 16:08