"Ny på landet". Foto: Pressbild/Peter Jigerström

"Ny på landet" prisas för sitt arbete

Integrationsprojektet i Mjölby får Östgötapriset 2019

ÖSTERGÖTLAND.

Länsförsäkringar Östgöta har tilldelat tre initiativtagare i Östergötland Östgötapriset 2019. Förstapriset går till "Ny på landet" i Mjölby, som tilldelats en summa på 100 000 kronor.

Av
Carolina Fransson

Juryns motivering till förstapriset löd:

Med sitt naturnära integrationsprojekt har "Ny på landet" sammanfört över tusen ungdomar i regionen. Tack vare lägerverksamhet och nya samverkansformer får olika kulturer lära känna varandra i miljöer som uppmuntrar till kreativt samarbete. Långt bortom geografiska och språkmässiga gränser förenas kännedom om vår svenska landsbygd med kunskaper om svenska sociala koder och normer. Med aktivt friluftsliv och konkret hjälp in i det östgötska samhället gör "Ny på landet" det betydligt lättare vara ny i landet.

– Vi är alla otroligt glada över priset. Vårt arbete är helt ideellt och det känns bra att få den här uppskattningen. Det här är en grundplåt till den lägergård som vi vill bygga, säger Stefan Uner, grundare och ansvarig för "Ny på landet", i ett pressmeddelande.

Övriga pristagare är Föreningen Guldkant, som mottagit en prissumma om 50 000 kronor för sina insatser för att öka livskvaliteten för äldre i Söderköping och Östra Ryd IF:s integrationsprojekt, som mottagit en summa om 25 000 kronor för sitt arbete med att skapa gemenskap och ett sammanhand för ensamkommande flyktingar.

Publicerad 26 September 2019 10:07