Per-Arne sprang loppet på drygt 24 minuter.

Per-Arne sprang loppet på drygt 24 minuter. Foto: Privat

Per-Arne vann sitt sista lidingölopp

Motionslöparen från Mjölby slutade på topp

MJÖLBY.

I sin 37:e start i Lidingöloppet lyckades den snart 80-årige mjölbybon Per-Arne Hultqvist överlägset vinna M80-klassen. Per-Arne sprang den kuperade 4 kilometersbanan på 24 minuter och 46 sekunder.

Av
Carolina Fransson

– Jag hade inte räknat med någon placering, så när jag kom in på upploppet och det ropades ut att nu kommer segraren Per-Arne Hultqvist från Mjölby var det lite överraskande. Jag har aldrig vunnit eller stått på prispallen till något av Lidingöloppen som jag sprungit tidigare, säger han.

Han tävlade mot ett 30-tal personer och höll sig i täten från start till målgång. Den sista sträckan var han ensam. Segern beskriver han som pricken över i:et efter en mångårig karriär som motionslöpare. Per-Arne har, utöver flera halvmaraton och maraton, sprungit Lidingöloppet totalt 37 gånger. Han har sprungit distansen 30 kilometer sju gånger, 15 kilometer tio gånger, tio kilometer 17 gånger och nu denna distans en gång.

– Jag kommer att sluta tävla nu. Det blir inga fler lopp. Men jag ska fortsätta springa. Jag försöker komma ut en gång i veckan, men nu blir det mer som motion och mer lustbetonat, säger han.

Publicerad 30 September 2019 10:13