Hur ska det gå för Piraterna?

Hur ska det gå för Piraterna? Foto: Wikimedia Commons

Piraternas styrelse kämpar för ny elitseriesäsong

Har en grej på gång – spår ingen hjälp från kommunen

MOTALA. Konkurshotade Piraterna har en "jättegrej" på gång, rapporterar MVT, men grejen är för tidig att tala om menar styrelsen.

Av
Lotta Hofström

På tisdagskvällen höll Piraterna ett styrelsemöte för att försöka hitta en lösning på sin ekonomiska kris. Målet är en ny elitseriesäsong.

– Det var ett positivt möte och vi har fått in nya infallsvinklar om vad vi ska jobba med nu den här veckan. Vi ska ha styrelsemöte nästa tisdag också, säger klubbens ordförande Sven Gustafsson till P4.

Men mer om vad styrelsen har på gång vill han inte avslöja.

Piraterna har en skuld på 800 000 kronor till årets förare, som man har november ut på sig att lösa. De nya lagledarna och ett antal förare har lämnat klubben. Orsaken till avhoppen är skulderna, enligt tidningen.

Klubben spår ingen hjälp från Motala kommun. Mellan speedwayklubben och kommunen finns en osämja kring vem som ska stå för skötselkostnaden av arenan på Dunteberget, som ägs av kommunen sedan 2017. Det finns inget avtal men klubben har skickat fakturor till kommunen på totalt 3,4 miljoner kronor.

Biträdande kommundirektören Jimmy Szigeti sade till MVT för en vecka sedan att fastighetsförvaltningen ska kontakta Piraterna för ett möte om ett framtida avtal.

– Man måste hjälpa varandra och vi har inte fått en spänn i år. Man blir ledsen på det, säger Sven Gustafsson till tidningen.

Publicerad 23 October 2019 10:10