Från vänster förskolläraren Ulrika Svensson, dinosaurien Frank, björnen Elvin, förskolläraren Jenny Eriksson med fladdermusen My, häxan Anna-May, enhörningen Hailey, längst bak kocken Elin Wallin, förskolläraren och ägget Anna Nilsson med Ebbe, förskolläraren Britt-Marie Johansson som Prussiluskan samt Wilson som snögubben Olof och Hannes som skelett med hatt.

Från vänster förskolläraren Ulrika Svensson, dinosaurien Frank, björnen Elvin, förskolläraren Jenny Eriksson med fladdermusen My, häxan Anna-May, enhörningen Hailey, längst bak kocken Elin Wallin, förskolläraren och ägget Anna Nilsson med Ebbe, förskolläraren Britt-Marie Johansson som Prussiluskan samt Wilson som snögubben Olof och Hannes som skelett med hatt. Foto: Lotta Hofström

Förskolan Måndalen hade höstfest

Häxor och prinsessor drack "snor" och dansade loss

MJÖLBY.

Ingenting var sig likt och samtidigt var allt som vanligt när förskolan Måndalen, som premiäröppnade i augusti, hade sitt första årstidsparty – en höstfest med maskerad!

Av
Lotta Hofström

Förskollärarna var mystiskt försvunna och ersatta av bland annat en häxa, ett ägg, en katt och Kalle Anka. Inte heller mellanmålet var sig likt.

– Det är apelsinpumpor, målade clementiner, bananer som ser ut som spöken. Och så drack vi Shreks snor... En grön smoothie på frukt och grönsaker. Det är jättespännande för barnen, säger förskolans kock Elin Wallin.

Mellanmålet hade Halloween-tema.

Mellanmålet hade Halloween-tema. Foto: Elin Wallin

Shreks snor? Nej, smoothie på frukt och grönsaker.

Shreks snor? Nej, smoothie på frukt och grönsaker. Foto: Elin Wallin

Under festen blev det dans till musik. Här och var yttrades meningar som kanske är vanligt förekommande i en skräckis eller fantasyroman, men som kan förefalla udda på en förskola. "Har du sett en svart cape? Den är försvunnen", frågar en förskollärare. "Akta min svans", säger ett barn.

På gästlistan fanns bland annat kändisar som Snögubben Olof från filmen "Frost", Disneyprinsessor och jultomten. Därtill dansade häxor, en polis och en krokodil tillsammans och kanske var det här på Måndalen också en liten varulv som blivit mångalen.

Barnen fick måla höstiga motiv...

Barnen fick måla höstiga motiv... Foto: Lotta Hofström

Hannes var läskig i skelett.

Hannes var läskig i skelett. Foto: Lotta Hofström

Elvin hade maskeradkostym dagen till ära.

Elvin hade maskeradkostym dagen till ära. Foto: Lotta Hofström

Såväl barn som personal var utklädda på Måndalens förskolas höstfest. Anna-May var häftig häxa.

Såväl barn som personal var utklädda på Måndalens förskolas höstfest. Anna-May var häftig häxa. Foto: Lotta Hofström

Onekligen var både vuxna och barn nöjda med höstfesten.

– Vi har tänkt ha en fest varje årstid framöver, säger förskolläraren Jenny Eriksson som bar en fladdermus i babystorlek i famnen.

– Det är väldigt uppskattat, säger Elin Wallin.

Måndalens förskola hade sin första årstidsfest.

Måndalens förskola hade sin första årstidsfest. Foto: Lotta Hofström

Publicerad 30 October 2019 23:00