Anna Kjellander, tränare i föreningen är nöjd med den nya hallen.

Anna Kjellander, tränare i föreningen är nöjd med den nya hallen. Foto: Carolina Fransson

Nya hallen- ett lyft för Wifolka Gymnastikförening

Föreningen kan ta emot fler gymnaster

MANTORP. I september invigdes nya Klämmestorpshallen. En större yta och en mer anpassad hall för gymnastik har gett bättre träningsmöjligheter för gymnasterna i Wilfokla Gymnastikförening.

Av
Carolina Fransson

Det är onsdag kväll och träning i hallen. Anna Kjellander är en av tränarna här i kväll. Hon håller, vid vårt besök, just på att instruera en yngre grupp gymnaster i övningar på gymnastikmatta. Anna har varit med i föreningen sedan den starten 2002 och tränar alla grupper. Hon säger att den nya hallen har inneburit ett stort lyft för föreningen. Den nya hallen har en särskild del med redskap för gymnastik, bland annat hoppgrop, som kan fällas upp med en vägg. Ytan är också betydligt större.

– Förut tränade vi i Vifolkahallen och den var egentligen alldeles för kort. Våra gymnaster hade inte tillräckligt med plats för ansats. Det saknades fem meter för det. Den här hallen är dubbelt så stor och det gör att vi har tillräckligt med utrymme och att vi också kan ta in fler i vår förening då vi kan träna flera grupper samtidigt, säger hon.

Elsa Sjöberg från Ljungsbro och Elin Norbrink från Mantorp är två av föreningens framgångsrika unga truppgymnaster.

Elsa Sjöberg från Ljungsbro och Elin Norbrink från Mantorp är två av föreningens framgångsrika unga truppgymnaster. Foto: Carolina Fransson

Wilfoka Gymnastikförening har cirka 380 aktiva medlemmar. Av dem är 220 truppgymnaster, 60 barn i barngymnastik och cirka 100 vuxna motionärer. Den nya hallens yta och möjligheter har gjort att man nu kunnat ta in 100 nya barn som vill träna gymnastik. Gymnastik är en av de snabbast växande sporterna i Sverige, och intresset för sporten är stort även i Östergötland.

– Tio procent av Mantorps befolkning tränar hos oss. Sen har vi gymnaster från andra delar av Östergötland också; bland annat Boxholm, Ödeshög, Linköping och Ljungsbro, berättar Anna.

Nyligen anordnade föreningen ett gemensamt genrep för östgötska gymnastikföreningar inför höstens tävlingar i den nya hallen. Gymnaster från Nike, Norrköping, Borensberg och Wifolka tränade då tillsammans. Det var ett tillfälle för gymnaster från länet att träffas och öva tillsammans.

– Det blev väldigt bra och vi har fått önskemål om att anordna det igen, berättar Anna.

Publicerad 04 November 2019 09:46