"Idén är att skapa ett årligen återkommande arrangemang som ska bygga på en tydlig affärsnytta för lokala företag", säger näringslivschefen Torbjörn Sjögren. Foto: Arkiv/Pernilla Alsén/Adobe Stock

Ny mässa för mjölbyföretagare 2020

"Mjölby Forum blir vårens stora happening för företag"

MJÖLBY.

Den andra helgen i maj får mjölbyföretagen en egen näringslivsmässa. 70 utställarplatser, för företag med arbetsplats i kommunen, kommer att finnas på Mjölby Forum.

Av
Lotta Hofström

s– Mjölby Forum blir vårens stora happening för företag. En mässa där lokala företag får chans att träffa kunder, men också visa upp sina tjänster och produkter för varandra i syfte finna nya samarbetsmöjligheter. Mässan blir också ett sätt att visa upp Mjölbys starka näringsliv för Mjölbybor och andra besökare, berättar Claes Jonasson, verksamhetsledare på Växtkraft i Mjölby kommun, i ett pressmeddelande.

Mjölby Forum arrangeras den 8-9 maj i Pro Train Arena. På lördagen bjuds också allmänheten in. Mässan arrangeras av Växtkraft i Mjölby kommun i samarbete med kommunen och tio lokala företag.

Växtkraft i Mjölby kommun bildades våren 2019 och är en hopslagning av olika företagarföreningar i kommunen. Föreningen hoppas att mässan ger "inspiration, visitkortbyten, affärer och handslag".

Mjölby Forum arrangeras i Pro Train Arena och blir en del av föreningens och kommunens arbete för ett ett bättre företagsklimat samt för att bidra till fler nätverksskapande företagsaktiviteter.

– Idén är att skapa ett årligen återkommande arrangemang som ska bygga på en tydlig affärsnytta för lokala företag. Mässan blir en arena för mötet mellan näringsliv, offentlig förvaltning, politik och företagsstödjande organisationer, men också ett sätt att manifestera det företagsamma Mjölby och visa upp den breda och spännande arbetsmarknad våra företag erbjuder, förklarar Torbjörn Sjögren, näringslivschef på Mjölby kommun, i pressmeddelandet.

Den lokala Företagsbanketten, där vinnare koras i olika kategorier, flyttas till hösten 2020.

Nästa år firar Mjölby stad 100 år.

– 2020 blir ett väldigt roligt och spännande jubileumsår och med nya samlade krafter i Växtkraft Mjölby är vi laddade för att skapa riktigt bra och givande möjligheter tillsammans med företagen i hela Mjölby kommun, säger Växtkrafts Claes Jonasson.

Publicerad 19 November 2019 08:36