Lovisa Stålhandske och Olivia Svärd från Boxholms IF kommer att leda tomteracet, där barn ska springa fram på Storgatan.

Lovisa Stålhandske och Olivia Svärd från Boxholms IF kommer att leda tomteracet, där barn ska springa fram på Storgatan. Foto: Lotta Hofström

Tomtar ska springa på Storgatan – åktur i bandvagn

Nya barnaktiviteter på julmarknaden i Boxholm

BOXHOLM.

Tomterace på Storgatan och åktur i bandvagn är nya aktiviteter för barn på julmarknaden den sjunde december.

Av
Lotta Hofström

Madde Eriksson, Birger Ekström och Anna Hoff från den fristående föreningen På gång i Boxholm är arrangörer för marknaden som görs i samarbete med kommunen.

– Det är på Storgatan och torget som allt kommer att ske. Det blir också julloppis – den som vill får ställa upp sina bord gratis på storgatan, säger Madde.

Det var hon som kom på idén med barntomterace, efter att ha sett att andra orter har liknande lopp för vuxna. Racet innebär att barn ska springa Storgatan fram iklädda minst en tomteluva.

– Tomteracet är kanske 100 meter långt. När barnen går i mål får de en medalj. Vi kommer att ha två tomtar, tjejer, från vårt damlag i Boxholms IF som ska vara tomteharar som leder racet, säger Madde.

Nytt för i år är tomterace för barnen. Lovisa Stålhandske och Olivia Svärd från damlaget leder racet som sker på storgatan sjunde december.

Nytt för i år är tomterace för barnen. Lovisa Stålhandske och Olivia Svärd från damlaget leder racet som sker på storgatan sjunde december. Foto: Lotta Hofström

Efter tomteracet blir det dans runt granen på torget.

– Då får barnen godispåsar som både Coop och Ica har skänkt, säger Madeleine.

Det blir också handel, ponnyridning, sång- och dansuppvisningar samt chans att åka bandvagn.

– Göran "Laban" Karlsson ska köra bandvagn utklädd till tomte och barnen får åka med, säger Madde.

Som avslutning på julmarknaden sprider sångfåglarna i Boxholms Lucia sitt ljus i Folkets hus.

Publicerad 27 November 2019 00:00