Andreas Wetterhall fräser om Rasmus Gehlin på rakan efter den snäva kurvan på gokartbanan. Foto: Mikael Sundberg

Andreas Wetterhall fräser om Rasmus Gehlin på rakan efter den snäva kurvan på gokartbanan. Foto: Mikael Sundberg

Nattraceserien i gokart har startat

Av
Mikael Sundberg

GOKART De populära nattracen i Motalas go-karthall har startat för säsongen. Det första nattracet lockade 43 förare från kommunens skolor.

Gokartserien är öppen för alla kommunens skolelever från klass 8 till gymnasiets elever. Den populära nattraceserien ingår i motordelen av satsningen Med Gemensamma Krafters Drogförebyggande aktiviteter.

Arrangörer är Gokarthallen i Motala, Bråmo i samarbete med Stödföreningen, gymnasieskolorna, Rädda Barnen och Motala kommun.

Vill locka in ungdomarna

– Vi har lite bekymmer med att ungdomar kör på parkeringsplatser, i köpcentrum och på gatorna med sina mopeder och vi vill med våra arrangemang locka bort ungdomarna från dessa olagliga platser med våra motorarrangemang. Kommunen, Gokarthallen och våra sponsorer låter ungdomarna köra de här tävlingarna för blygsamma åttio kronor per kväll, berättar Anders Björkman som är en av drivkrafterna bakom projektet.

Medalj som minne

Nattracet är en lagtävling där två personer, kompisar eller två enskilda förare, bildar ett lag i hallen. Varje lag kör två gånger fem minuter och förarna byter av varandra var femte minut. Varje förare får då köra två femminuterspass i varje tävlingsheat.

Tävlingen fokuserar på deltagande – inte resultat. Vem som helst – oerfaren eller erfaren – kan ställa upp. Priserna lottas ut bland de ungdomar som är kvar i hallen efter racen, detta för att hålla ungdomarna kvar i hallen, istället för att de ska åka ut på stan. Det vinnande laget för kvällen får en liten medalj som minne.

Publicerad 15 October 2009 07:47